Press

Vi på kommunikationsenheten hjälper dig gärna med information eller att komma i kontakt med rätt person på myndigheten.

Kontakt:
Emil Schön, pressansvarig, tel: 08-5191 80 07, emil.schon@raa.se
Helena Håkansson, kommunikationschef, tel: 08-5191 81 22 , helena.hakansson@raa.se

Senaste pressmeddelanden:

7 september

Riksantikvarieämbetet satsar på ny ledningsfunktion i Visby

Från och med september satsar Riksantivarieämbetet på en förstärkning av myndighetens ledning. Den nya stabsledningen placeras i Visby och kommer att innebära nyrekrytering till myndigheten i Visby.

Torsten Hökby lämnar sin tjänst som chef för informationsavdelningen på Riksantikvarieämbetet i Visby och tillträder som stabschef för myndigheten med placeringsort Visby.

– Riksantikvarieämbetet är en myndighet lokaliserad till både Stockholm och Visby. När vi nu förstärker ledningsfunktionen är det därför naturligt att det sker på Gotland där omkring 130 av myndighetens anställda arbetar, säger riksantikvarie Lars Amréus.

 

2 september

Dags för Kulturarvsdagen 2016 – Tidens rörelser

Folkrörelser och engagemang är i fokus på årets upplaga av de europeiska kulturarvsdagarna i Sverige. Evenemanget äger rum i 20 landskap runt om i Sverige den 9-11 september och är en del av European Heritage Days.

En mångfald av kulturmiljöer som alla, oavsett bakgrund, kan göra anspråk på är viktigt för ett samhälle som håller ihop. Med Kulturarvsdagen och årets tema  Tidens rörelser  vill vi lyfta fram den viktiga roll som föreningar, folkrörelser och andra grupper i alla tider haft för att ta tillvara och utveckla kulturarv och kulturmiljöer.

– Föreningar och folkrörelser är en viktig del av vårt gemensamma kulturarv. I både historien och nutiden har de spelat en central roll för hur samhället utvecklats, säger riksantikvarie Lars Amréus.

 

Fler pressmeddelanden och pressbilder finns i vårt pressrum på Cision

Andra aktuella frågor för Riksantikvarieämbetet

Besök oss även på vår blogg,  följ oss på Twitter, på Facebook, på YouTube och på Flickr.

På Vimeo finns intervjuer och andra filmer att ladda ner.

Dela sidan på