Press

Vi på kommunikationsenheten hjälper dig gärna med information eller att komma i kontakt med rätt person på myndigheten.

Kontakt:
Emil Schön, pressansvarig, tel: 08-5191 80 07, emil.schon@raa.se
Helena Håkansson, kommunikationschef, tel: 08-5191 81 22 , helena.hakansson@raa.se

Senaste pressmeddelanden:

14 juni

Besök en arkeologisk utgrävning i sommar

Med webbtjänsten Aktuell Arkeologi kan man enkelt hitta pågående utgrävningar och visningar av fornlämningar. Riksantikvarieämbetet har tagit fram tjänsten i samarbete med grävande arkeologer. Omkring 20 arkeologiska utgrävningar finns registrerade i tjänsten just nu. 

Genom tjänsten Aktuell Arkeologi får arkeologiintresserade en omedelbar överblick över vilka undersökningar som pågår runt omkring i Sverige och hur man kan besöka dem. Syftet är att öka engagemanget för arkeologi i samhället genom att göra det enklare för allmänheten att uppleva arkeologi i praktiken.

3 juni

Arbetslivsmuseer får åtta miljoner kronor

Riksantikvarieämbetet har fördelat åtta miljoner kronor till landets arbetslivsmuseer. Det är en höjning av anslaget med två miljoner kronor jämfört med tidigare. I år har 88 projekt över hela landet beviljats bidrag.

– Ideella krafter i hela landet gör fantastiska insatser för att bevara och förklara industrisamhällets kulturarv. Därför känns det särskilt roligt att vi i år har möjlighet att fördela en större summa pengar än tidigare till de här verksamheterna, säger riksantikvarie Lars Amréus.

 

Fler pressmeddelanden och pressbilder finns i vårt pressrum på Cision

Andra aktuella frågor för Riksantikvarieämbetet

Besök oss även på vår blogg,  följ oss på Twitter, på Facebook, på YouTube och på Flickr.

På Vimeo finns intervjuer och andra filmer att ladda ner.

Dela sidan på