Press

Vi på kommunikationsenheten hjälper dig gärna med information eller att komma i kontakt med rätt person på myndigheten.

Kontakt:
Emil Schön, pressansvarig, tel: 08-5191 80 07, emil.schon@raa.se
Helena Håkansson, kommunikationschef, tel: 08-5191 81 22 , helena.hakansson@raa.se

Senaste pressmeddelanden:

21 november

Ny forskning: Det industrihistoriska arvet och förnyelsen i Bergslagen

Vilken roll kan det industrihistoriska arvet spela vid en förnyelse av industriregioner på tillbakagång? Det är huvudfrågan i tre nya skrifter från Riksantikvarieämbetet där forskarna har studerat Bergslagens industriella kulturarv som en resurs vid satsningar på en turismdriven tillväxt.

– Förhoppningsvis kan de tre rapporterna ge nya idéer om hur det industriella kulturarvet via turismsatsningar kan bidra till en regional förnyelse av Bergslagen och andra gamla industriregioner, säger Maths Isacson, professor emeritus vid ekonomisk-historiska institutionen vid Uppsala universitet och projektansvarig för rapportserien.

9 november

Riksantikvarieämbetets förtjänstmedalj tilldelas Thorbjörn Enberg och Roozbeh Janghorban från Harads

Riksantikvarieämbetets förtjänstmedalj 2016 delas mellan Roozbeh Janghorban och Thorbjörn Enberg från Harads. Tillsammans har de tillgängliggjort Harads kulturhistoria och flätat samman bygdens förflutna med dess nutid. Priset lämnades över av riksantikvarie Lars Amréus sent på onsdagen den 9 november vid Riksantikvarieämbetets Höstmöte på Nalen i Stockholm.

– Självklart är det en ära. Jag är väldigt nöjd och tacksam för priset. Jag hade inga sådana förväntningar när jag kom till det här landet. Jag gjorde bara de där vanliga sakerna som man gör i livet för att det ska kännas normalt, säger Roozbeh Janghorban.

–  Jag är tacksam och det känns spännande. Det känns som en generös gest för något som man gjort med hjärtat för hembygden. Arbetet handlar eg entligen om hur gamla bilder kan skapa nya relationer säger Thorbjörn Enberg.

 

Fler pressmeddelanden och pressbilder finns i vårt pressrum på Cision

Andra aktuella frågor för Riksantikvarieämbetet

Besök oss även på vår blogg,  följ oss på Twitter, på Facebook, på YouTube och på Flickr.

På Vimeo finns intervjuer och andra filmer att ladda ner.

Dela sidan på