Press

Vi på kommunikationsenheten hjälper dig gärna med information eller att komma i kontakt med rätt person på myndigheten.

Kontakt:
Emil Schön, pressansvarig, tel: 08-5191 80 07, emil.schon@raa.se
Helena Håkansson, kommunikationschef, tel: 08-5191 81 22 , helena.hakansson@raa.se

Senaste pressmeddelanden:

21 februari

Bygglov på Fenomenalen hela sportlovet

Under sportlovet bjuder Fenomenalen och Riksantikvarieämbetet tillsammans in till bygglov för alla barn. Det blir Minecraftbygge varje eftermiddag och dessutom chans att prova VR-glasögon och själv kliva in i världen som byggts.

Hela veckan, kl 12-16, kommer utvecklarna från Riksantikvarieämbetet finnas på plats tillsammans med pedagoger från Fenomenalen för att guida barnen rätt i de virtuella klossarnas värld. Det kommer även att ges tillfälle att prova virtual reality-glasögon och kliva in i världen som byggts. Det går bra att ta med egen laptop eller läsplatta, eller låna av de som finns tillgängliga på plats.

17 februari

Riksantikvarieämbetet presenterar plan för övertagande av uppgifter från Riksutställningar

Idag presenterar Riksantikvarieämbetet hur myndigheten planerar att ta över uppgifter från Riksutställningar. Efter vissa organisationsförändringar på Riksantikvarieämbetet ska 17 tjänster tillsättas på Gotland.

– För att lösa uppgifterna från Riksutställningar har vi gjort bedömningen att vi behöver ytterligare 17 heltidstjänster, säger Torsten Hökby, stabschef på Riksantikvarieämbetet.Riksantikvarieämbetet har gjort en bedömning av vad som är att betrakta som verksamhetsövergång enligt lagen (1982:80) om anställningsskydd. Riksutställningars verkstad är föremål för verksamhetsövergång och med den 4 anställda. De anställda där behåller sina tjänster, villkor och arbetsuppgifter men hos Riksantikvarieämbetet. I övrigt bedömer myndigheten att det inte är verksamhetsövergång i lagens mening.

Fler pressmeddelanden och pressbilder finns i vårt pressrum på Cision

Andra aktuella frågor för Riksantikvarieämbetet

Besök oss även på vår blogg,  följ oss på Twitter, på Facebook, på YouTube och på Flickr.

På Vimeo finns intervjuer och andra filmer att ladda ner.

Dela sidan på