Press

Vi på kommunikationsenheten hjälper dig gärna med information eller att komma i kontakt med rätt person på myndigheten.

Kontakt:
Emil Schön, pressansvarig, tel: 08-5191 80 07, emil.schon@raa.se
Helena Håkansson, kommunikationschef, tel: 08-5191 81 22 , helena.hakansson@raa.se

Senaste pressmeddelanden:

27 april

Vad gör vi när det brinner i kulturarvet?

Vad gör vi när det brinner i kulturarvet? Under en heldag anordnar Riksantikvarieämbetet tillsammans med Brandskyddsföreningen, Historiska museet, Storstockholms brandförsvar och Försäkringsbranschens Restvärderäddning ett seminarium under rubriken ”Kulturhistorisk egendom – före, under och efter en brand”. Journalister är välkomna att delta.

– Vi kan se tre framgångsfaktorer för att uppnå ett bra brandskydd i museer och kulturhistoriska miljöer. För det första behövs det stöd för arbetet hos ledningen, för det andra måste det finnas en tydlig organisation och struktur som gör att man har rutiner och resurser för arbetet, för det tredje måste planerna övas och vara kända i organisationen, säger Erika Hedhammar, utredare på Riksantikvarieämbetet.

 

26 april

Gotlands historia, snart i Minecraft

Snart får vem som helst lov att bygga, renovera eller riva Visby ringmur – i spelet Minecraft. Riksantikvarieämbetet och Lantmäteriet har påbörjat ett samarbete för att göra Gotlands kulturarv tillgängligt i spelets värld. Byggstart är beräknad till augusti.

I augusti påbörjar Riksantikvarieämbetet arbetet med att föra över innehållet i våra digitala samlingar av kulturmiljöer till spelet Minecraft. Försöket görs på en begränsad yta: Gotland. Projektet blir möjligt tack vare att Lantmäteriet nu släpper detaljerade geodata över ön. Vana minecraftspelare kommer inte att bli besvikna, eftersom blocken kommer att ha en meters upplösning, vilket är standardmåttet i Minecraft.

 

 

Fler pressmeddelanden och pressbilder finns i vårt pressrum på Cision

Andra aktuella frågor för Riksantikvarieämbetet

Besök oss även på vår blogg,  följ oss på Twitter, på Facebook, på YouTube och på Flickr.

På Vimeo finns intervjuer och andra filmer att ladda ner.

Dela sidan på