Höstmötet 2011Foto: Henrik Löwenhamn (CC BY)

Våra evenemang

Varje år arrangerar Riksantikvarieämbetet Höstmötet, Kulturarvsdagen och Arkeologidagen och vi deltar även på olika sätt under Almedalsveckan. Vi arrangerar och samordnar därutöver ett flertal andra evenemang – några årligen och andra mer oregelbundet.

Riksantikvarieämbetets Höstmöte

Höstmötet är kulturarvssektorns årliga konferens med nya, intressanta teman varje år. På konferensen presenteras och diskuteras aktuell forskning och arbete inom kulturarvssektorn.

Datum: 8-10 november 2016
Tema: Jämlikhet inför det förflutna
Läs mer om evenemangetHöstmötet
Kontakthostmote@raa.se

Kulturarvsdagen/European Heritage Days

Kulturarvsdagen är en del av European Heritage Days som äger rum runt om i hela Europa under september varje år. I år firar vi de europeiska kulturarvsdagarna i Sverige i hela tre dagar. Lilla Kulturarvsdagen som arrangeras under fredagen och lördagen är precis som Kulturarvsdagen öppen för alla men vänder sig främst till barn- och unga. Övergripande tema för hela Europa är ”Heritage Communities”. Det svenska temat är ”Tidens rörelser” och handlar om folkrörelser och andra grupper eller personer med samhällsengagemang.

Datum: 9-11 september 2016
Tema: Det svenska temat är ”Tidens rörelser”
Läs mer om evenemangetKulturarvsdagen
Kontakt: kulturarvsdagen@raa.se

Arkeologidagen

Arkeologidagen äger rum sista söndagen i augusti varje år. Under dagen genomförs ett stort antal evenemang på olika håll i landet. Det bjuds på arkeologiska undersökningar, guidade rundturer och utställningar. Riksantikvarieämbetet tar initiativ till och samordnar Arkeologidagen.

Datum: Söndagen den 28 augusti 2016
Tema: Arkeologi
Läs mer om evenemanget: Arkeologidagen
Kontakt: arkdag@raa.se

Fler evenemang

Här hittar du ytterligare evenemang och konferenser där vi är arrangörer eller som genomförs i samarbete med andra och som till exempel arrangeras i samband med särskilda uppdrag. Några är kommande och några redan genomförda.

Läs mer om våra andra evenemang

Dela sidan på