Bildkollage från olika arrangemang.Foto: Kollage Arkeologidagen, Kulturarvsdagen och Höstmötet, Riksantikvarieämbetet. (CC BY)

Våra evenemang

Varje år arrangerar Riksantikvarieämbetet temadagarna Arkeologidagen, Kulturarvsdagen samt det gemensamma Höstmötet för alla kulturarvsintresserade. Vi deltar också på olika sätt under Almedalsveckan. Därutöver gör vi ett flertal andra konferenser och seminarier – några årligen och andra mer oregelbundet.

Arkeologidagen

Arkeologidagen äger rum sista söndagen i augusti varje år. Under dagen genomförs ett fyrtiotal arrangemang på olika håll i landet. Det bjuds på arkeologiska undersökningar, guidade rundturer och utställningar. Riksantikvarieämbetet tar initiativ till och samordnar Arkeologidagen som genomförs av lokala arrangörer runt om i landet.

Datum: 27 augusti 2017
Tema: Arkeologi
Läs mer om evenemanget: Arkeologidagen
Kontakt: arkdag@raa.se

Kulturarvsdagen/European Heritage Days

Kulturarvsdagen är en del av European Heritage Days (EHD) som äger rum runt om i hela Europa under september varje år. Under evenemanget genomför lokala arrangörer massor av aktivitet på årets tema runt om i landet. Riksantikvarieämbetet står för samordningen i Sverige och marknadsför evenemanget i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd. Det övergripande temat för hela Europa under 2017 är ”Heritage and Nature”.

Datum: 8-10 september 2017
Tema: ”Natur och kulturarv – miljöer med möjligheter”
Läs mer om evenemangetKulturarvsdagen
Kontakt: kulturarvsdagen@raa.se

Riksantikvarieämbetets Höstmöte

Höstmötet är Riksantikvarieämbetets mötesplats för alla som vill diskutera kulturarv och samhällsutveckling med nya, intressanta teman varje år. Det kan handla om allt från aktuell forskning till hur kulturarvsarbetet bidrar i samhällsutvecklingen.

I år, 2017, tar Höstmötet paus. Vi kommer istället fokusera på vårt nya breddade uppdrag och ladda inför nästa års Höstmöte. Då, 2018, välkomnar vi dig till Münchenbryggeriet i Stockholm.

Datum: 6-8 november 2018
Tema: Vi återkommer om tema.
Läs mer om evenemangetHöstmötet
Kontakthostmote@raa.se

 

Fler evenemang

Här hittar du ytterligare evenemang och konferenser där vi är arrangörer eller som genomförs i samarbete med andra och som till exempel arrangeras i samband med särskilda uppdrag. Några är kommande och några redan genomförda.

Läs mer om våra andra evenemang

Dela sidan på