Kollage skärmklipp från twitter och raa.seFoto: Kollage från raa.se, Riksantikvarieämbetet (CC BY)

Till arrangemangen

Välkommen till Arkeologidagen – snart hittar du alla medverkande arrangemang här!

Arkeologidagen är en nationell temadag för alla som vill upptäcka Sveriges förhistoria och lära sig mer om arkeologins arbetssätt och dess spännande upptäckter. Riksantikvarieämbetet är initiativtagare och samordnare för dagen som arrangeras runt om i landet, den sista söndagen i augusti varje år.

Förra året besökte 3 000 personer 45 olika arrangemang och 15 landskap var representerade. De arrangemang som deltar under årets Arkeologidag presenteras landskapsvis från och med maj månad.

Tills årets alla arrangemang är presenterade kan du botanisera och inspireras av de som deltagit tidigare år. Eller varför inte arrangera ett själv? Du behöver inte vara expert. Kanske har du en egen spännande historia om ett arkeologiskt fynd eller en plats som berättar om de människor som levt före oss och om hur dagens samhälle vuxit fram.

Klicka på respektive landskap för att hitta arrangemangen nära dig. Och använd gärna #arkeologidagen om du delar ditt besök på sociala medier.

Kontakt: arkeologidagen@raa.se

LapplandNorrbottenVästerbottenJämtlandÅngermanlandHärjedalenMedelpadHälsinglandDalarnaGästriklandVärmlandVästmanlandUpplandDalslandNärkeSödermanlandBohuslänVästergötlandÖstergötlandHallandSmålandÖlandGotlandSkåneBlekinge
Dela sidan på