Kärnåsens hembygdsgård, VärmlandKärnåsens hembygdsgård, VärmlandFoto: Pål-Nils Nilsson (CC BY)

Delta som arrangör

Kulturarvsdagarna ska bidra till att skapa förståelse och intresse för kulturarv och kulturmiljöer. Alla som vill anordna lokala arrangemang och aktiviteter på temat är välkomna att delta. Det kostar inget att vara med som arrangör.

Alla, såväl företag, organisationer, föreningar som privatpersoner, är välkomna att anmäla aktiviteter. Bjud in allmänheten till kulturhistoriskt intressanta byggnader, miljöer och andra lämningar, sprid berättelser och historier om händelser, människor och traditioner.

Arrangemangen ska knyta an till årets tema och vara öppna för alla. Temat varierar år från år. 2017 är temat ”Natur och kulturarv – miljöer med möjligheter.” Arrangemangen kan handla om allt i från historiska spår, platser, människor, föremål till företeelser och traditioner. Det ska helst vara fritt inträde till de miljöer som ni väljer att lyfta fram. Ordinarie entréavgifter kan dock tas ut. Tider för aktiviteter, guidade turer, föreläsningar och andra programpunkter bestämmer ni själva inom ramen för dagarna 8-10 september. Kontakta andra på orten och diskutera samarbeten. Inventera vad det finns att berätta om eller visa upp just på din ort.

 

Anmälan

Evenemanget pågår i tre dagar. Som arrangör väljer du själv om du vill delta en, två eller tre dagar: ”Lilla Kulturarvsdagen” är öppen för alla och har samma tema, men vänder sig främst till arrangörer med aktiviteter som särskilt vänder sig till barn och ungdomar.

Anmälan stänger den 30 juni. Från juni månad börjar evenemang läggas upp på www.raa.se/kulturarvsdagen

Här hittar du anmälningsformuläret 

 

Dela sidan på