Besök en arkeologisk utgrävning i Sallerup

På Arkeologidagen har du möjlighet att besöka en arkeologisk utgrävning.

Under sommaren genomförs en arkeologisk undersökning i Sallerup (Toftanäs). På Arkeologidagen har du möjlighet att se de lämningar som arkeologerna undersöker, ta del av metoder de använder, se fynd som har gjorts och lyssna till hur undersökningarna kan kopplas till andra äldre utgrävningar i området.

Vad hittar arkeologerna när de gräver? Hur ser lämningarna ut efter ett par tusen år? Svar på dessa och en uppsjö liknande frågor har du möjlighet att få på Arkeologidagen den 28 augusti i Sallerup.
Ta chansen att besöka en pågående arkeologisk undersökning. Vi bjuder på enkel fika.
Tid: Söndagen den 28 augusti klockan 13 – 15.

Vägbeskrivning:

Utgrävningen ligger längs Nummertolvsvägen, väster om Yttre Ringvägen vid Sallerup. Mötesplats ligger i närheten av korsningen Nummertolvsvägen-Ringladalsvägen där det även finns plats för parkering.

Från Malmö: Kör österut på Sallerupsvägen. Kör genom rondellen vid OKQ8 och ta den sista grusvägen till vänster innan Yttre Ringvägen, skyltat mot veterinär. I korsningen tar ni sedan vänster in på Nummertolvsvägen där möterplatsen är belägen.

Från Yttre Ringvägen: Ta avfart nummer 15 mot Klågerup/Kvarnby. Kör västerut och ta första grusvägen till höger in på Ringladalsvägen, skyltat mot veterinär. I korsningen tar ni sedan vänster in på Nummertolvsvägen där möterplatsen är belägen.

Välkommen!

Söndagen den 28 augusti - kl. 13:00-15:00

Besöksinformation

Adress: Nummertolvsvägen, Sallerup, Malmö

Landskap: Skåne

Tillgänglighet:

Kan vara svårtillgängligt med rullstol.

Kontakt

Kontaktperson: Anna Isberg

Telefon/Mobiltelefon: 0709-12 43 25

E-post: anna.isberg@sydsvenskarkeologi.se

Arrangörer: Sydsvensk Arkeologi AB och Malmö Museer

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: