Böcker ur bibliotekets öppna boksamling i Östra stalletBöcker ur bibliotekets öppna boksamling.Foto: Gun Larsson(CC BY)

Biblioteket – låna och beställa

Du som inte har lånekort kan registrera dig i som användare i bibliotekskatalogen VITALIS och börja beställa redan innan du hämtat ditt lånekort hos oss.

Vill du beställa en bok?

I bibliotekets katalog Vitalis söker du och beställer lån av böcker. I katalogen ser du om boken finns inne och var den är placerad. Om du inte hittar det du söker i Vitalis när det gäller äldre litteratur, sök i Katalog-1974.

Nya böcker finns uppställda i biblioteket. Dessa böcker har placering Öppen samling i bibliotekskatalogen. Böcker ur Öppen samling kan inte beställas, utan du hämtar dem själv på hyllan.

De flesta av bibliotekets tryckta böcker och tidskrifter är magasinerade och måste beställas fram. Vi hämtar från magasinen ett par gånger per dag. Gör gärna dina beställningar dagen innan du tänker besöka biblioteket.

Hur lång är lånetiden?

30 dagar för böcker, 14 dagar för kursböcker. Böcker och tidskrifter som beställts står reserverade i 7 dagar.

Vad får du inte låna hem?

Litteratur tryckt före 1920, referenslitteratur, tidskrifter och folianter.

Att beställa kopior

Artiklar och tidskrifter kan du inte beställa i bibliotekskatalogen Vitalis. Skicka e-post till biblioteket eller fyll i en beställning på plats i biblioteket. Du kopierar dina artiklar själv på kopieringsmaskin som finns i biblioteket.

Vad kostar det att kopiera?

Grundavgiften för ett uppladdningsbart kopieringskort är 20 kronor. Kopieringskortet kan därefter laddas med valfritt belopp. Priset för kopiering med kort är 2 kronor för per A4.

Vill man ta enstaka kopior utan att köpa ett kort är avgiften 4 kronor per A4.

Skanning är gratis.

Du som inte bor i Stockholmområdet

Be ditt lokala bibliotek om hjälp att beställa boken från oss, ett så kallat fjärrlån.

 

Dela sidan på