Nyheter

Visby ringmur restaureras sommaren 2013

Riksantikvarieämbetet kommer att ta kostnaderna för att åtgärda raset på Visby ringmur. Arbetet har fram till nu handlat om förberedelser och samla in kunskap om metoder och material. Gårdagens seminarium på Gotlands museum var en del i den processen. Nu tar upphandling av arbetet med renoveringen vid och finansieringen kommer från ordinarie anslag från staten. Själva restaureringen beräknas komma igång till sommaren 2013.

Raset från Visby ringmur fortsätter att engagera och i dagens tidningar rapporteras från ett kunskapsseminarium som hölls den 30 augusti med experter från Sverige, Norge, Danmark och Skottland.

– Med anledning av de artiklar som skrivs vill vi förtydliga vilket ansvar som Riksantikvarieämbetet har och att vi kommer att ta kostnaderna inom ramen för ordinarie anslag, säger Anna Klint Habbe som är avdelningschef för fastigheter och besöksmål på Riksantikvarieämbetet.

Läs mer:

Ringmuren – ett gemensamt ansvar

Samverkan kring restaureringen av raset från Visby ringmur
Om det fortsatta bevarandet av Visby ringmur
Med anledning av raset i Visby ringmur

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: