Nyheter

Titta under ytan på Kulturarvsdagen

Den 9 september 2012 firades Kulturarvsdagen med nära 130 evenemang från norr till söder i hela Sverige. Årets tema var Under ytan. Flera evenemang var välbesökta och deltagarna fick till exempel höra om det som ligger begravt under marken, dolt under vattenytan eller vilka historier som gömt sig bakom tapeten. Och mycket annat.

Historien bär spår av människans påverkan sedan årtusenden tillbaka. Men alla spår är inte synliga. Vilka var människorna och vilka är historierna som finns att berätta om i det som under årens lopp av olika anledningar har blivit dolt. Läs mer om vilka arrangemang som deltog i årets kulturarvsdag.

I hela Europa firas under september Kulturarvsdagen med olika teman för varje land. Riksantikvarieämbetet samordnar dagen i Sverige, i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund. Kulturarvsdagen anordnas varje år – alltid den andra söndagen i september.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: