Nyheter
Staffan Tapper överlämnar en Malmö FF t-shirt till kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.Foto: Eva Fadeel (CC BY)

Höstmöte 2012

Idag har kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth invigt årets Höstmöte med temat ”Kulturarvet & det civila samhället”. Riksantikvarie Lars Amréus var en av inledningstalarna i Malmö på Swedbankstadion där årets möte hålls. Följ mötet live via sändningar här.

Hej Tor!
Tack för din kommentar. Och tack för ditt deltagande på årets Höstmöte i Malmö. Ditt förslag att på nästa års Höstmöte uppmärksamma kommunerna och deras kulturmiljöarbete är mycket intressant. Vi tar med oss det som ett underlag i planeringen.
Vi både stolta och glada att kulturministern valt att medverka på alla Höstmöten under hennes tid som statsråd (7 st!). Vi ser det som ett uttryck för ministerns engagemang för vår verksamhet och för kulturarvsfrågorna. Vi kommer helt säkert att vilja bjuda kulturministern att medverka även i framtiden! Självklart kommer vi som vanligt också att bjuda in även många andra spännande talare från olika delar av samhällslivet.

Vänliga hälsningar,

förslaget idag att nästa års tema skall ha med kommunerna/kommunernas kulturmiljöarbete att göra är utmärkt.
Och Kulturministern är visserligen en utmärkt talare och sympatisk, men efter fem (eller var det 7?) höstmöten och kanske lika många invigningstal (?) är det dags för förnyelse även i det avseendet. Visserligen är kulturministern vår högsta chef, men med det föreslagna temat nästa år kunde kommunministern eller någon från SKL få stafettpinnen?

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: