Nyheter
Fornvännens nya hus och hem
Fornvännen har flyttat till Samla(Alla rättigheter förbehålles)

Fornvännen har fått ett nytt hem

När Riksantikvarieämbetet bytte publiceringsverktyg och byggde om sin webbplats behövde Fornvännen ett nytt hem. Digitala Fornvännen har därför under 2013 flyttat till Riksantikvarieämbetets öppna arkiv, Samla.

Nu finns tidskriften i sin helhet, med artiklar, innehållsförteckningar och recensioner i http://samla.raa.se. I Samla har Fornvännen nya, beständiga länkar, men vi har ordnat så att den gamla nätadressen fortfarande fungerar för att nå artiklarna.

I samband med migreringen av artiklarna har vi passat på att förbättra Fornvännens pdf-artiklar och kompletterat pdf-filernas metadata och skapat försättsblad för att förtydliga artiklarnas identitet och miljö.

Fornvännens metadata och alla artiklar i fulltext kan sökas via Samla och externa sökmotorer som Google. Artiklarna kan också sökas i bibliotekskatalogen Vitalis och samsökningsverktyget Kringla.

Det finns fortfarande möjligheter att bläddra årgångsvis i Fornvännens innehåll och det gör man via Samlas menyval Visa/Denna samling/År.

Kontakta Gun Larsson, e-post: gun.larsson@raa.se eller Annalena Cronemo, e-post: annalena.cronemo@raa.se

Så roligt att Fornvännen finns där också 🙂

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: