Fornvännens nya hus och hem

Fornvännen har fått ett nytt hem 2

När Riksantikvarieämbetet bytte publiceringsverktyg och byggde om sin webbplats behövde Fornvännen ett nytt hem. Digitala Fornvännen har därför under 2013 flyttat till Riksantikvarieämbetets öppna arkiv, Samla.

Nu finns tidskriften i sin helhet, med artiklar, innehållsförteckningar och recensioner i http://samla.raa.se. I Samla har Fornvännen nya, beständiga länkar, men vi har ordnat så att den gamla nätadressen fortfarande fungerar för att nå artiklarna.

I samband med migreringen av artiklarna har vi passat på att förbättra Fornvännens pdf-artiklar och kompletterat pdf-filernas metadata och skapat försättsblad för att förtydliga artiklarnas identitet och miljö.

Fornvännens metadata och alla artiklar i fulltext kan sökas via Samla och externa sökmotorer som Google. Artiklarna kan också sökas i bibliotekskatalogen Vitalis och samsökningsverktyget Kringla.

Det finns fortfarande möjligheter att bläddra årgångsvis i Fornvännens innehåll och det gör man via Samlas menyval Visa/Denna samling/År.

Kontakta Gun Larsson, e-post: gun.larsson@raa.se eller Annalena Cronemo, e-post: annalena.cronemo@raa.se

Kommentarer (2 st)

Så roligt att Fornvännen finns där också 🙂