Nyheter
Landsorts fyr, Stockholms skärgårds sydligaste punkt.
Landsorts fyr, Stockholms skärgårds sydligaste punkt. Foto: Arild Vågen (CC BY-SA)

Var med i världens största fototävling – Wiki loves monuments

Wiki Loves Monuments är en fototävling för att föreviga kulturskatter. Tävlingen genomförs parallellt i över 40 länder under september och Wikimedia Sverige står tillsammans med användarna på svenskspråkiga Wikipedia som ansvariga för den svenska tävlingen.

Tävlingen är öppen för alla, man deltar genom att fotografera ett minnesmärke och laddar upp bilderna till Wikimedia Commons – den fria bilddatabasen. Från varje land kommer tio bilder att gå vidare till en internationell final. De tio svenska bilderna kommer att väljas ut av en jury och fotograferna bakom bilderna kommer att belönas med priser.

Här är bilderna som hittills laddats upp i den svenska delen av Wiki Loves Monuments, två veckor återstår av tävlingen som pågår september ut.

– Alla bilderna är kopplade till respektive post i Bebyggelseregistret, FMIS eller Sjöhistoriskas databas över k-märkta fartyg. Detta innebär att vi kan visa bilder av många fler fornminnen och byggnader i Kringla än tidigare, säger Johan Carlström på Riksantikvarieämbetet.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: