Gamla uppsala högar. Museet i bakgrunden.Gamla uppsala högar. Museet i bakgrunden.Foto: Bengt A Lundberg (CC BY)

Stor ökning av besökare till Gamla Uppsala museum

Antal kommentarer: 0

Att Gamla Uppsala museum är välbesökt visar tydligt statistiken.  De två senaste åren har besökssiffrorna ökat med 20% (2014) respektive 40% (2013). Var tredje besökare är under 18 år. Besökare kommer från såväl Sverige som resten av världen.

Detta är resultatet av en målmedveten satsning med att locka fler till museet, säger Linda Klementsson, tf platsledare på Gamla Uppsala museum.
– Vi har även gjort en tydlig satsning på barn och unga vilket gör det extra roligt att en tredjedel av våra besökare är under 18 år. Exempelvis hade vi i slutet av november en uppmärksammad och väldigt uppskattad så kallad ”Takeover day” på museet då en grupp 9-åringar tog över för en dag. De anordnade då själva med guidningar, teater, nattvandring och mycket mer,
berättar Linda Klementsson. 

Sevärdheten Gamla Uppsala där museet ingår, har även blivit utsedd till 2014 års vinnare av Travaller´s Choice på Trip advisor.

Passa på att åka pulka och se kasperteater på sportlovet
Varje helg har Gamla Uppsala museum öppet och erbjuder visningar och familjeaktiviteter. Under sportlovet, vecka 8, är museet öppet varje dag och ger kasperteater. Missa inte heller möjligheten att susa ner för högarna i pulka. Från den 1 april håller museet öppet dagligen. Läs mer på Gamla Uppsala museums webbplats.

Dela sidan på

Lämna en kommentar