Lars Amréus är huvudtalare på Digikult 2

Idag inleds konferensen Digikult – Digitalt kulturarv i praktiken på Göteborgs stadsmuseum. Kulturminister Alice Bah Kuhnke inledningstalar och huvudtalare är riksantikvarie Lars Amréus. Deltar från Riksantikvarieämbetet gör även Tord Klafver som kommer att prata om Digital Arkeologisk Process.

Lars Amréus kommer under sitt tal prata om varför det är så viktigt att jobba med digitaliseringen av kulturarvet:

– Att arbeta med kulturarv är kanske viktigare än någonsin tidigare för här finns många av svaren på samtidens frågor om identitet och verktygen för att tolka samtiden. Genom den digitala utvecklingen har vi fått kraftfulla verktyg som gör det möjligt för många att ta del av information, men också att själva vara delaktiga i kulturarvsarbetet.

Konferensen är inne på sitt tredje år och är sedan länge slutsåld men många av programpunkterna kommer att filmas och läggas upp i efterhand. Hela programmet hittar du här. Det går även att följa konferensen på Twitter med hashtaggen #digikult.

Lennart Guldbrandson, som är Wikimedias representant i arrangörsgruppen har gästbloggat på K-blogg om Digikult.

Uppdatering: Se Lars Amréus tal från Digikult

Lars Amréus presentation från Digikult som PDF.

Läs även riksantikvariens egna intryck från konferensen, på k-blogg.se.

Kommentarer (2 st)

Tack för din medverkan och för ett riktigt bra tal! /Josefin Levander, Länsstyrelsen Västra Götaland