Nyheter
Kulturarvsdagen 2015: Människors värv och verk – en resa genom industri- och teknikhistoria
Kulturarvsdagen 2015: Människors värv och verk – en resa genom industri- och teknikhistoria

Dags att anmäla till Kulturarvsdagen

Under de europeiska kulturarvsdagarna är alla som vill välkomna att arrangera aktiviteter på årets tema och det kostar inget att vara med. Har du någon verksamhet som du vill visa upp eller vill du genomföra någon spännande vandring eller annan aktivitet under årets evenemang 11-13 september 2015? Årets tema är “Människors värv och verk  – en resa i industri- och teknikhistoria”.

I år firar vi de europeiska kulturarvsdagarna i Sverige under hela tre dagar:

  • Lilla Kulturarvsdagen, fredag och lördag den 11-12 september
  • Kulturarvsdagen, söndagen den 13 september

Senast den 30 juni behöver vi din kompletta anmälningsblankett. Läs mer om hur man anmäler ett arrangemang på www.raa.se/kulturarvsdagen, klicka i menyn på Delta som arrangör och därefter Anmälan så finns blanketten där till höger.

Nytt för i år är “Lilla Kulturarvsdagen” som firas redan under fredagen och lördagen, dagarna precis före den årliga Kulturarvsdagen. Lilla Kulturarvsdagen är öppen för alla och har samma tema men vänder sig främst till de arrangörer som kan anordna särskilda aktiviteter för barn- och unga. Även arrangörer som vill arrangera aktiviteter under flera dagar eller välja dag kan delta.

Fakta:

Evenemanget är en del av European Heritage Days, som årligen firas på initiativ av Europarådet och Europeiska kommissionen, och inspirerar människor runt om i Europa att aktivt värna om sin kulturmiljö och sitt kulturarv. Under Kulturarvsdagen 2014 genomfördes närmare 200 arrangemang från norr till söder och närmare 30 000 personer besökte arrangemangen.

Temabild

Temabild ”Lilla Kulturarvsdagen”Foto: Malin Ericsson, Fenomenalen (Alla rättigheter förbehålles)

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: