Nyheter
( CC BY)

Premiär för K-podd – Riksantikvarieämbetets podcast

Idag har den äntligen premiär, Riksantikvarieämbetets podcast. I första avsnittet nördar vi ner oss ordentligt i runor tillsammans med runologen Magnus Källström. Vi får bland annat höra om detektivarbetet med att tyda runben från Sigtuna och om den mörka, olycksbådande, feberversen.

Programbeskrivningen av podden är: Några av Riksantikvarieämbetets medarbetare träffas, väljer ett ämne och gräver ner sig ordentligt i det. Det kan vara allt från runinskrifter till digitala kartor, eller röntgen av uppstoppade hästar.

I det andra avsnittet, som kommer senare i sommar, fortsätter vi att prata runor. I kommande avsnitt kommer vi att avhandla både tekniktunga ämnen som röntgenundersökningar och mer filosofiska och idémässiga ämnen som kulturarvsdefinitioner. Förutom runorna är inga teman huggna i sten. Frågor, tankar och förslag tar vi såklart gärna emot. Skicka till webb@raa.se eller kommentera här på sidan.

K-podd kommer du enklast åt genom att prenumerera på iTunes, eller ladda ner filen från K-blogg eller lyssna via Soundcloud. Saknar du vår podcast någonstans? Hör gärna av dig!

Mer om runor och runologi hittar du på vår webbplats.

K-podd produceras av Riksantikvarieämbetets kommunikationsenhet med Helena Håkansson och Henrik Löwenhamn i spetsen.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: