k-podd-artwork-raase (Ingen upphovsrätt)

Premiär för K-podd – Riksantikvarieämbetets podcast

Antal kommentarer: 2

Idag har den äntligen premiär, Riksantikvarieämbetets podcast. I första avsnittet nördar vi ner oss ordentligt i runor tillsammans med runologen Magnus Källström. Vi får bland annat höra om detektivarbetet med att tyda runben från Sigtuna och om den mörka, olycksbådande, feberversen.

Programbeskrivningen av podden är: Några av Riksantikvarieämbetets medarbetare träffas, väljer ett ämne och gräver ner sig ordentligt i det. Det kan vara allt från runinskrifter till digitala kartor, eller röntgen av uppstoppade hästar.

I det andra avsnittet, som kommer senare i sommar, fortsätter vi att prata runor. I kommande avsnitt kommer vi att avhandla både tekniktunga ämnen som röntgenundersökningar och mer filosofiska och idémässiga ämnen som kulturarvsdefinitioner. Förutom runorna är inga teman huggna i sten. Frågor, tankar och förslag tar vi såklart gärna emot. Skicka till webb@raa.se eller kommentera här på sidan.

K-podd kommer du enklast åt genom att prenumerera på iTunes, eller ladda ner filen från K-blogg eller lyssna via Soundcloud. Saknar du vår podcast någonstans? Hör gärna av dig!

Mer om runor och runologi hittar du på vår webbplats.

K-podd produceras av Riksantikvarieämbetets kommunikationsenhet med Helena Håkansson och Henrik Löwenhamn i spetsen.

Dela sidan på

Kommentarer (2)

  1. Hej RAÄ! Vilken superfin podd ni har! Vi på Lantmäteriet är också sugna på att dra igång. Skulle ni vilja utbyta lite erfarenheter? Hör gärna av er i så fall!

    /Evelina Larsson
    Kommunikatör Lantmäteriet

    1. Tusen tack! Det värmer. Jag har mailat dig.

      /Henrik

Lämna en kommentar