Framsidan på broschyren om kursen Energi, klimat och kulturarv, från Uppsala universitet Campus GotlandFramsidan på broschyren om kursen Energi, klimat och kulturarv, från Uppsala universitet Campus Gotland

Utbildning inom klimat och kulturarv

Antal kommentarer: 0

Utbildningar inom klimat och hållbarhet har blivit allt vanligare men få fokuserar på energibesparingar i – och klimatanpassning av kulturmiljöer. Till hösten kommer en ny halvdistanskurs inom klimat och kulturvård på Konstvetenskapliga institutionen, Campus Gotland. Hur kan kulturhistoriskt värdefulla byggnader förvaltas på ett hållbart sätt i relation till ekonomi, brukande, miljö och bevarande?

Kursen behandlar klimatförändringarnas inverkan på kulturarv såväl historiskt som idag och går igenom metoder för riskbedömningar och arbete som ska förebygga skadliga effekter av klimatförändring. Ansökningstiden har gått ut men vissa kurser öppnar för sen anmälan efter 15/7. Du hittar broschyren för kursen här (pdf).

Läs mer på institutionens hemsida: http://www.konstvet.uu.se/kulturvard/.

Dela sidan på

Lämna en kommentar