alicebahkuhnke2Foto: Henrik Löwenhamn (CC BY)

Riksantikvarieämbetet i Almedalen

Antal kommentarer: 0

På eftermiddagen torsdagen den 2 juli arrangerade vi i samarbete med ett flertal andra myndigheter fyra programpunkter som handlade om yttrandefrihet, hot och självcensur samt nationellt kulturarv. Eftermiddagen modererades av Nisha Besara och Kerstin Brunnberg.

Första punkten handlade om nationellt kulturarv eller kulturarv i Sverige. Medverkade gjorde Qaisar Mahmood, Jan Nordwall, Clara Åhlvik, Eva Hansen och Berhang Miri.

Den andra programpunkten var ett samtal med kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, lett av Nisha Besara. Ämnet var yttrandefrihet, självcensur och nationellt kulturarv.

På ämnet hot, kränkningar och anpassning deltog Anna Furumark, som arbetar med projekt som innefattar kulturarv, politik och ideologi på Regionmuseet Kristianstad, Pia Forsgren, teaterchef och konstnärlig ledare för Judiska Teatern och Ozan Sunar, VD & konstnärlig ledare, Moriska paviljongen.

Sist ut var punkten Vem försvarar yttrandefriheten? Medverkande: Inga-Britt Ahlenius, tidigare chef för Riksrevisionsverket och undergeneralsekreterare i FN, Lars Ilshammar, medieforskare, historiker och avdelningschef på Kungl. Biblioteket, Lars Ströman, politisk redaktör på Nerikes Allehanda och Petter Ljunggren, journalist, Uppdrag granskning.

Arrangörer var Filminstitutet, Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Kungliga biblioteket, Nämnden för hemslöjdsfrågor, Myndigheten för kulturanalys, Riksantikvarieämbetet, Riksarkivet och Riksteatern.

Dela sidan på

Lämna en kommentar