Temabild Höstmöte 2015: Kampen om kulturarvet , den 10-12 november 2015.Kampen om kulturarvet var temat förra året.

Senaste nytt på Höstmötets program

Antal kommentarer: 0

Vill du höra sju myndighetschefer berätta om hur de ser på kulturarvet som resurs i samhällsutvecklingen? Eller delta i inspirerande workshops och seminarier? Då är det dags nu att anmäla dig till årets Höstmöte. Behöver du hjälp med boende finns det ännu möjlighet men först till kvarn gäller.

Varmt välkommen att vara med under tre intressanta dagar, 10–12 november i Stockholm och Solna, om du vill diskutera angelägna framtidsfrågor och heta, aktuella ämnen tillsammans med oss och andra intresserade av kulturarv och samhällsutveckling. Årets tema är ”Kampen om kulturarvet” och vi kommer att röra oss kring frågor om kulturarv, identitet och nationalism.

Under Höstmötes första dag bjuder vi på gemensamma utflykter till inspirerande platser som relaterar till årets tema och som kan skapa dialog mellan mötesdeltagarna. Därefter träffas vi den andra dagen för själva konferensen på Quality Hotel Friends i Solna, och avslutar den tredje dagen på samma ställe med inspiration, seminarier och workshops.

Nyheter i programmet

Vi har uppdaterat programmet med ytterligare ett utflyktsalternativ den 10 november: Följ med till Slakthusområdet där vi får höra om kampen mellan ”Kött, blod och kultur”. Dessutom kan vi nu presentera sex nya seminarier den 12 november (och några till kommer snart) som går parallellt med workshops om en vision för kulturmiljöarbetet.

Tillsammans är vi fler: På Höstmötet får du chansen att lyssna till sju andra myndigheters generaldirektörer, eller deras företrädare, som berättar om hur de arbetar för att bevara, använda och utveckla kulturarvet – nu och i framtiden.

Medverkande myndigheter:
Boverket – Bo Söderberg, chef Analysavdelningen
Havs- och vattenmyndigheten – Ingemar Berglund, tf. generaldirektör
Jordbruksverket – Håkan Henrikson, divisiondirektör
Naturvårdsverket – Björn Risinger, generaldirektör
Skogsstyrelsen – Monika Stridsman, generaldirektör
Statens fastighetsverk – Björn Anderson, generaldirektör
Trafikverket – Johan Bergkvist, nationell samordnare för kulturmiljöfrågor

Läs mer om programmet och hur du anmäler dig på www.raa.se/hostmote eller gå direkt till anmälningsregisteringen.

Sista anmälningsdag

Behöver du hjälp med boende så finns det ett antal rum reserverade i anslutning till konferensen. Först till kvarn gäller. Se tillgång vid anmälningsregistreringen.

Sista dag för att anmäla till konferensen utan boende är den 30 oktober.

Dela sidan på

Lämna en kommentar