Några av årets alla talare på Höstmöte 10-12 november med temat Kampen om Kulturarvet.Här är några av de som du får möta på årets Höstmöte

Idag startar Riksantikvarieämbetets höstmöte

Antal kommentarer: 1

Nära 300 personer kommer att prata om kulturarv, identitet och nationalism på årets Höstmöte.

Årets Höstmöte, den 10–12 november, genomsyras särskilt av det arbete som pågår med ta fram en vision för kulturmiljöarbetet. Vi använder oss av spår från det förflutna för att skapa identiteter i nuet och svara på frågorna; vem är jag, var kommer jag ifrån och vem vill jag vara?

Här är talarna du inte vill missa

Vi har bjudit in såväl internationella som nationella gäster till årets Höstmöte.  Den brittiske författaren och forskaren Kenan Malik är en av de internationella talarna som gästar oss. Kenan Malik har under 20 år utforskat förhållandena mellan identitet, migration och kulturarv. Han berör även frågor om kulturellt ägarskap. Debattören Maciej Zaremba leder ett samtal om att välja eller välja bort spår i skogens kulturlandskap. Världsarvssamordnaren Elene Negussie diskuterar förstörelse och plundring med de båda professorerna Hans Ruin och Mattias Legnér. Du får också möta filmskaparen Sara Broos som i filmen ”Hemland” följt den unga kvinnan Raghad Kanawati från Syrien som hamnar på en flyktingförläggning i Värmland. Det är några av alla de talare du inte vill missa.

Livesändning av onsdagens program

Hashtag på Twitter och Instagram är #hostmote.

Riksantikvarie Lars AmréusLars Amreus, riksantikvarieFoto: Henrik Löwenhamn (CC BY)

– Vi lever i en dramatisk tid. Väpnade konflikter sargar vår omvärld och skickar flyende människor över gränserna. Ingen står opåverkad. I denna virvelström snurrar såväl skarpa motsättningar som djup medmänsklighet. Kulturarvet har fått en central roll i dramat.

Kulturarvet får inte reduceras till ett längesedan. Det berör och griper in i människors liv här och nu. Den tanken vill jag att vi bär med oss när vi träffas, skriver riksantikvarie Lars Amréus i ett temanummer om Riksantikvarieämbetets Höstmöte.

 

Vi träffas på Quality Hotel Friends i Solna och tre dagars aktiviteter av olika slag väntar. Hela programmet för årets Höstmöte med utflykter, inspirationsföreläsningar, seminarier och workshops finns på www.raa.se/hostmote

 

 

Dela sidan på

Kommentarer (1)

  1. […] till nya tankar. Det finns fortfarande plats för efteranmälningar.  Läs här om mötet:  https://www.raa.se/2015/10/har-ar-talarna-du-inte-vill-missa/  ”Årets Höstmöte genomsyras särskilt av det arbete som pågår med ta fram en vision […]

Lämna en kommentar