Rani Kasapi är ny ledamot i Riksantikvarieämbetets insynsråd.Rani Kasapi är ny ledamot i Riksantikvarieämbetets insynsråd. (Alla rättigheter förbehålles)

Ny ledamot i insynsrådet – Rani Kasapi

Antal kommentarer: 0

Regeringen har utsett en ny ledamot av Riksantikvarieämbetets insynsråd. Det är Rani Kasapi, till vardags kulturchef i Botkyrka kommun, som kommer att ingå i insynsrådet.

Följande är saxat från Botkyrka kommuns webbplats:

Rani är en erfaren och välkänd utvecklare inom kultursektorn och har arbetat med konst och kultur i relation till social utveckling i många år. Tidigare arbetade Rani på Riksteatern, där hon utvecklat och lett det internationella uppdraget. Tidigare arbetsplatser är organisationer som Intercult, Röda Korset och Selam. Rani Kasapi har anlitats som expert inom olika kulturrelaterade frågor av bland annat kulturdepartementet och har också erfarenhet som styrelseledamot i kulturinstitutioner i både Sverige och Europa.

Riksantikvarieämbetets insynsråd ska utöva insyn i verksamheten ge myndighetschefen råd. I insynsrådet ingår sedan tidigare kommunalrådet Anders Ekegren, riksdagsledamoten Siv Holma, samhällsvetaren Karin Perers, verkställande direktören Annika Sjöberg och författaren Gunnar Wetterberg. Riksantikvarie Lars Amréus är ordförande i insynsrådet.

Dela sidan på

Lämna en kommentar