Hack for Sweden äger rum den 12-13 marsHack for Sweden äger rum den 12-13 mars Foto: Sebastiaan ter Burg, Flickr (CC BY)

Ansök till Hack for Sweden 2016

Antal kommentarer: 1

I mars 2016 är Riksantikvarieämbetet för tredje gången med som partner till Hack for Sweden. Anmälan till tävlingen stänger den 25 januari.

Hack for Sweden är ett initiativ som ska inspirera studenter, datajournalister och utvecklare att med hjälp av myndigheters öppna data skapa nya produkter och tjänster som kan komma allmänheten till del.

– Hack for Sweden har växt sedan starten 2014 och nu är det ett 20-tal statliga myndigheter och organisationer som står bakom tävlingen. Det innebär att det finns mer öppna data än tidigare för de tävlande att använda. Fokus i år är ökad samverkan mellan myndigheter och deltagare, säger Angela Yong från SMHI, projektledare för Hack for Sweden.

Tidigare år har några lag valt att skapa tjänster med kulturarvsdata. I år bidrar Riksantikvarieämbetet  med data om fornlämningar från FMIS/Fornsök samt data om kulturhistoriskt inventerad bebyggelse från Bebyggelseregistret. Dessutom finns kulturarvsdata från över 50 olika institutioner och organisationer tillgänglig via K-samsök.

Här kan du läsa mer om vilken information som är aktuell för tävlingen.

Här kan du se en trailer om Hack for Sweden 2016.

För snabba uppdateringar, följ Hack for Sweden på Facebook och Twitter #hack4swe.

 

Dela sidan på

Kommentarer (1)

  1. jag gillar hacks

Lämna en kommentar