Bilden föreställer ett av gruvhålen på Utö, som nu är helt vattenfyllt.Utö gruvor, en av platserna där dramatiserade ljudfiler och ljudfiler med syntolkning kan guida besökarna. Foto:Foto: Arild Vågen (CC BY-SA)

Guide med syntolkning till sevärdheter i Stockholms län

Antal kommentarer: 0

Nu är det snart sommar! Dags för utflykter i kulturarvets tecken. Stockholms län är fullt av fornlämningar och andra kulturhistoriska platser som den nyfikne kan ta sig till relativt lätt. Förutsatt att funktionshindren är bortröjda förstås.

På Stockholms läns museum har man i tio år arbetat för att göra fler fornminnesmiljöer mer tillgängliga. Hur ska personer med nedsatt syn eller rörelseförmåga annars kunna upptäcka kulturarvet på samma villkor som alla andra? Platsinformation, dramatiserade talfiler, syntolkning och platskoordinater för färdtjänst och taxi har gjort tio spännande platser tillgängliga för fler inom ramen för projektet Tillgängligt landskap åt alla.

Följande platser i Stockholms län ingår i projektet:

Läs hela artikeln här.

 

 

Dela sidan på

Lämna en kommentar