Stort intresse för årets Höstmöte 2

Anmälan är öppen till Riksantikvarieämbetets årliga Höstmöte. Den 8–10 november är det dags och temat är ”Jämlikhet inför det förflutna”. Årets program har redan fått ett fantastiskt gensvar. Kanske det mest aktuella och utforskande någonsin? Det ser ut att bli rekord i tidiga anmälningar i alla fall.

Tiffany Jenkins, Anna Troberg, Stina Wirsén, Bea Uusma, Roozbeh Janghorban och Angus Kennedy är bara några av de personer du kommer att kunna möta och lyssna till på årets Höstmöte. Tillsammans med dem ska vi ta tillfället akt att hjälpa varandra med svar på svåra frågor och få fortsatt inspiration i arbetsvardagen.Vi vill ge utrymme till diskussionen om hur kulturarvsarbetet kan bidra till samhällsutvecklingen så att alla, oavsett ursprung, upplever att de kan göra anspråk på det kulturarv som format Sverige.

Denna gång är vi på Nalen, mitt i centrala Stockholm, men vi inleder Höstmötet med en upptäcktsresa i samarbete med Världskulturmuseerna. Under tre dagar kommer vi att djupdyka in i temat ”Jämlikhet inför det förflutna” genom tankeväckande föreläsningar, seminarium, filmvisningar, intervjuer och workshops. Kom och ta del av nya förhållningssätt och utmanande idéverktyg – arbetet börjar nu! Dessutom presenterar vi vem eller vilka som får årets förtjänstmedalj.

Anmäl dig nu om du vill vara säker på att få en plats. Antalet platser är begränsade. Läs mer om årets talare och programpunkter eller gå direkt till anmälningsregisteringen!

 

Kommentarer (2 st)

Vilken jämlikhet handlar det om? Det finns tusentals användare av metalldetektorer i Sverige, som aktivt hindras av RAÄ:s metoder att begränsa vår vilja och förmåga att berika det svenska kulturarvet. Artefakter skall hellre lämnas att vittra och söndra i jorden än att nån med metalldetektor skall få hitta dem!!!

Jag är en masterstudent på Uppsala universitet som studerar till arkeolog. Jag är särskilt intresserad av kulturarvssektorn och när en vilja att framöver jobba inom detta. Jag ser detta som en chans att få en konkret inblick i branschen och det direkta arbete som utförs varje dag i området.