Almedalen i Minecraft,.Almedalen i Minecraft,. (CC BY)

Nu kan du ladda ner Gotland till Minecraft

Antal kommentarer: 6

Nu har vi förfinat och bearbetat de kartor som Lantmäteriet har skapat för spelet Minecraft. Med hjälp av Lantmäteriets geografiska data, laserskanningen av Sverige och data från byggnadsregister har vi skapat en karta med byggnader över Gotland och markerat ut alla de kulturhistoriskt intressanta byggnaderna.

De första kartorna släpps för nedladdning idag, den 10/10, klockan 10.10. Mer kartor kommer efterhand som de blir klara.

Läs mer om projektet, hitta alla instruktioner och framför allt, länkar till filerna.

Se mer om projektet i detta reportage från SVT Öst.

Dela sidan på

Kommentarer (6)

 1. Hej!
  När släpps kartorna över Visby och innerstaden?

  1. Hej Johan!
   Philip sitter och jobbar hårt på att få ut övriga kartor men jag har inte riktigt svar på exakt när det kan bli. När det gäller Pocket Edition har det kommit en lång lista med önskemål från flera lärare på Gotland, så där kommer det förhoppningsvis ett stort antal kartor inom kort.
   /Henrik

 2. Det är den bästa Mapen ever

  1. Kul att du gillar! Vad är det som gör att den är så bra?

   /Henrik

 3. Hej !
  Jag tänkte ladda ner gotland kartan åt mina barn, men jag förstår inte hur man gör det… kan du lägga ut en video instruktion ???

  Hälsningar
  Cissi

  1. Hej! Har du kollat in https://www.raa.se/upplev-kulturarvet/gutablock-bygg-gotland-i-minecraft/installera-minecraft-filerna/ ?
   Vi jobbar på att göra lite instruktionsfilmer men vet inte riktigt när vi hinner få ut dom. Vi har fullt upp med att jobba klart alla kartor som ska ut till skolorna för tillfället. Men förhoppningsvis hinner vi klämma in en film snart!

   Tack för att du hörde av dig.
   /Henrik

Lämna en kommentar