Nyheter

Möt oss på Antikmässan

Riksantikvarieämbetet kommer för första gången att delta på Antikmässan, Nordens största antikmässa för antikviteter och konst, den 16–19 februari 2018 i Stockholm.

Magnus Olofsson och Maria Adolfsson från Riksantikvarieämbetet samtalar med Mats Djurberg och Emma Jansson från Svenska Unescorådet i ett seminarium om import och export av kulturföremål och illegal handel. “Finansiera inte IS”, den 17 februari, klockan 11.30-12.00 på Stora Scenen. Vi tar upp problematiken med att kulturföremål som stulits eller grävts upp i krigs- och konfliktområden nu omsätts i Europa och att denna illegala handel sannolikt finansierar terrorism. Det blir också några ord om framtida lagstiftning rörande import av antikviteter.

Riksantikvarieämbetet finns dessutom på plats under hela mässan, i monter C13:38 tillsammans med Polismyndigheten, för att sprida kunskap om hur man gör om man vill föra ut kulturföremål från Sverige (och hur man undviker att bli en smugglare).

– Antikmässan ger Riksantikvarieämbetet och Polismyndigheten ett unikt tillfälle att möta och ha en direktdialog med en bred publik av besökare, utländska kunder på den svenska marknaden och ett stort antal branschföreträdare, säger Maria Adolfsson.

Mer information om utförsel och export kan du läsa om på www.raa.se/utforsel.

Utforsel_med_text

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: