Nyheter
Panelen som diskuterade digitalisering och upphovsrätt i Almedalen 2017.Foto: Henrik Löwenhamn (CC BY)

Vi sammanfattar Almedalen 2017

Almedalsveckan 2017 är över och vi på Riksantikvarieämbetet är nöjda, glada och inspirerade av alla samtal, paneler och möten. Tillsammans med bland andra Kulturrådet arrangerade vi en serie seminarium i Länsstyrelsens trädgård i Visby på måndagen.

Från Riksantikvarieämbetet deltog Henrik Summanen, verksamhetsutvecklare på Digisam, i panelen om digitalisering och upphovsrätt.

Samtliga programpunkter finns att kolla på här. 

Rörligt kulturarv

Ett annat samtal som inspelat för att se i efterhand är det som riksantikvarie Lars Amréus deltog i med titeln Laglöst kulturarv 2.0.

Här går det att läsa mer och se samtalet. 

Sveriges Museer

Sveriges Museer arrangerade en dag på Gotlands Museum och där var inte Riksantikvarieämbetet direkt inblandade men eftersom det berörde både den nya museilagen och den nya kulturarvspolitiken så var många från oss där för att lyssna.

Bland annat sammanfattade Fredrik Linder från Kulturdepartementet Riksantikvarieämbetets utökade museiuppdrag på följande sätt:

Skärmklipp 2017-07-11 10.16.14

Sveriges museer har sammanfattat dagen på sin webbplats.

 

Förutom ovanstående så medverkade flera av Riksantikvarieämbetets medarbetare i olika paneler och seminarium.

I Almedalen presenterades även resultatet av SIFOs årliga anseendemätning bland myndigheter och där hamnade vi på en delan andra plats!
Riksantikvarien kommenterade det med en film på Facebook.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: