Nyheter

Snart dags för årets Arkeologidag

På söndag, den 27 augusti, kan alla som vill lära mer om arkeologins arbetssätt och dess spännande upptäckter. Vid över sextio olika arrangemang från Kiruna i norr till Simrishamn i söder bjuder lokala arrangörer in till en mängd aktiviteter på tema arkeologi och förhistoria. Se vad som händer nära dig!

Det blir föredrag, kulturvandringar, guidade visningar, uråldrigt hantverk, matlagning, prova på och andra kreativa aktiviteter för såväl stora som små. Arrangemangen är öppna för alla och det kostar inget att vara med på aktiviteterna, utom i de fall ordinarie entréavgift tas ut.

Arkeologidagen arrangeras varje år på initiativ från Riksantikvarieämbetet och är en nationell temadag för arkeologi och förhistoria. Syftet är att sprida kunskap om kulturhistoria och att göra fornlämningar och förhistoriska miljöer tillgängliga. Vid årets Arkeologidag medverkar lokala arrangörer i 18 av landets 25 landskap.

Till arrangemangen som deltar på Arkeologidagen 2017, söndagen den 27 augusti.

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: