Om grafittimålningen Admire Nature får du veta mer på Kulturarvsdagen 10 september i Norrköping. Ett av de 240 arrangemangen som anordnas över hela landet.Om grafittimålningen Admire Nature får du veta mer på Kulturarvsdagen 10 september i Norrköping. Ett av de 240 arrangemangen som anordnas över hela landet.Foto: Anna Henningsson (CC BY)

Kulturarvsdagar i hela Sverige

Antal kommentarer: 0

Evenemanget Kulturarvsdagen närmar sig och årets tema är  ”Natur och kulturarv – miljöer med möjligheter”. I år äger Kulturarvsdagen rum 8-10 september och samtliga av Sveriges landskap är i år representerade!

Du kan till exempel lyssna på ett föredrag om hur och varför en graffitimålning med regnskogsmotiv skapades i Norrköping för 26 år sedan, vandra längs den nya leden i kulturreservatet Atoklimpen i Lappland eller lära dig mer om pollinering och biholkar i Landskrona. Eller någon av de övriga 240 arrangemangen som äger rum runt om i landet. Välkomna till en spännande helg!

Årets tema är ”Natur och kulturarv – miljöer med möjligheter”. Natur och kulturarv är ofta sammanflätade och erbjuder spännande miljöer att upptäcka och utforska. Det är också en möjlig resurs för utveckling och tillväxt. Vi hoppas i år kunna visa lite av den potential som natur och kulturarv tillsammans kan bidra med. Vi uppmärksammar även att Folkskolan fyller 175 år under kulturarvsdagarna.

Om Kulturarvsdagen

Varje år andra helgen i september arrangeras evenemanget Kulturarvsdagen, i år 8-10 september. Då äger flera hundra aktiviteter rum över hela Sverige där såväl kulturmiljöer som kulturhistoriskt intressanta byggnader och anläggningar står i fokus. Alla är välkomna att delta under dessa dagar, såväl som arrangör som besökare! Kulturarvsdagen är också en del av Europarådets och Europeiska kommissionens samarbete European Heritage Days  och är det mest firade gemensamma kulturevenemang som delas av Europas medborgare. Riksantikvarieämbetet står för samordningen i Sverige i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd.

Här hittar du alla arrangemang som deltar i Kulturarvsdagen 2017.

Kontakt:
Maria Jansson, samordnare Kulturarvsdagen

Mer om Kulturarvsdagen

 

Dela sidan på

Lämna en kommentar