Nyheter
Hanöbuktens urskogFoto: Privat (Alla rättigheter förbehålles)

Regeringen förlänger Lars Amréus förordnande som riksantikvarie till 2021.

Lars Amréus tillträdde som riksantikvarie 1 mars 2012. Nu förlängs hans förordnande och han fortsätter att leda Riksantikvarieämbetets arbete med att bevara, använda och utveckla kulturarvet till den 1 mars 2021.

Regeringen har beslutat förlänga Lars Amréus förordnande som riksantikvarie ytterligare tre år.

– Jag är lika hedrad idag som jag var när jag fick det första förordnandet. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta hårt och målmedvetet tillsammans med alla medarbetare för att utveckla verksamheten och göra det möjligt för alla att tänka i tid, säger Lars Amréus

Lars Amréus är utbildad arkeolog och har tidigare varit överintendent och chef för Statens historiska museer. På Riksantikvarieämbetet leder han över 250 anställda, i huvudsak placerade i Stockholm och Visby men också vid Svensk Museitjänst i Tumba och vid besöksmålen Gamla Uppsala museum i Uppsala och Glimmingehus i Hammenhög.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: