Nyheter
Skärmdump av Platser med berättelser, Riksantikvarieämbetes tjänst för berättelser och minnen.
Skärmdump av Platser med berättelser, Riksantikvarieämbetes tjänst för berättelser och minnen.Foto: (CC BY)

Platser med berättelser

Riksantikvarieämbetets tjänst för berättelser och minnen har bytt namn och fått nytt utseende. Välkomna att utforska ”Platser med berättelser”.

Under året har tjänsten Platsr genomgått en såväl utvändig som invändig renovering främst för att bli stabilare men även för att bli mer användarvänlig. Med nytt namn och nytt utseende finns nu nya Platser på plats.

Precis som förut kan du söka runt bland berättelser och platser utan att vara inloggad. Du söker via Utforska eller Sök där du via kartan kan söka efter en plats eller skriva in ett sökord i sökrutan.

Ny inloggning

För att skriva berättelser behöver du registrera dig. Välj logga in och följ instruktionerna för hur du skapar ett konto. 

Är du sedan tidigare är registrerad användare på gamla tjänsten Platsr? Då är det viktigt att du registrerar dig på nya Platser med SAMMA e-postkonto som du använt i den gamla tjänsten. Läs mer om inloggning på Platser.

Om Platser

Platser är Riksantikvarieämbetets tjänst för berättelser och minnen. Här kan vem som helst gratis bli medlem och berätta om det som de tycker är viktigt, synliggöra sin historia och lägga en bit till det stora pusslet. Om man bor på en plats bär man troligen på berättelser som myndigheter, arkeologer, historiker och stadsplanerare inte känner till.

Alla dessa ”små” historier – personliga, alternativa – är också byggstenar i ”den stora berättelsen”. I Platser ligger fokus på berättelsen som i sin tur är knuten till en plats. Alla berättelser som fanns i den gamla tjänsten har flyttats över till den nya. De har också fått ett nytt namn, dvs. en kombination av den gamla rubriken och namnet på den plats de är knutna till.

Hör av dig till oss om något skulle saknas! Kontaktuppgifter hittar du i toppen på sidan.

 

Platser är mycket uppskattat bland hembygdsföreningarna. Ni har lyckats hitta ett format och en tjänst som fungerar för dem. Bra jobbat!

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: