Nyheter
Guidade visningar passar bra på både Kulturarvsdagen och Arkeologidagen. Arrangera gärna aktiviteter som vänder sig till barn och unga! Foto: (CC BY)

Vill du delta som arrangör på Arkeologidagen och Kulturarvsdagen?

Nu har anmälan för arrangörer öppnat till de båda temadagarna som Riksantikvarieämbetet samordnar: Arkeologidagen den 26 augusti och Kulturarvsdagen som pågår mellan 7 och 9 september. Båda dagarna firar i år 30-årsjubileum! Välkommen med din anmälan.

 

Temabild Arkeologidagen 2018(CC BY)

 

Arkeologidagen

Arkeologidagen genomförs alltid den sista söndagen i augusti. I år infaller dagen den 26 augusti. Alla är välkomna att arrangera aktiviteter kring temat arkeologi/fornlämningar och det kostar inget att vara med.

Genom Arkeologidagens lokala arrangemang runt om i landet kan allmänheten lära sig mer om fornlämningar i landskapet, studera fynden och få ett större intresse för arkeologi och förhistoria.

Läs mer eller anmäl ditt deltagande till Arkeologidagen: www.raa.se/arkeologidagen

 

Dela kulturarvet med någon under evenemanget Kulturarvsdagen 2018. Uppsala högar. Foto: Jörgen Runeby (orginalbild) (CC BY)

 

Kulturarvsdagen

Evenemanget Kulturarvsdagen i Sverige genomförs alltid den andra helgen i september. I år infaller evenemanget mellan den 7-9 september. Kulturarvsdagen är en del av de europeiska kulturarvsdagarna som äger rum runt om i Europa, varje år med ett gemensamt tema. I år är temat ”Dela kulturarvet”. Kulturarvsdagen är även en del av Europaåret för kulturarv 2018.

Alla är välkomna att arrangera aktiviteter under Kulturarvsdagen som knyter an till kulturarv, kulturmiljöer och/eller kulturhistoriskt intressanta byggnader. Det kostar inget att delta som arrangör.

Genom Kulturarvsdagens arrangemang runt om i landet får besökarna möjlighet att upptäcka det lokala kulturarvet och kulturmiljön vilket skapar intresse, förståelse och engagemang för sin närmiljö.

Läs mer eller anmäl ditt deltagande till Kulturarvsdagen:  www.raa.se/kulturarvsdagen

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: