Nyheter
Fönster
Foto: Helen SimonssonFoto: (CC BY)

Missa inte Fönsterrenoveringens Dag onsdagen den 30 maj

Släng inte dina gamla fönster – renovera dem i stället! Under Fönsterrenoveringens Dag har du chansen att lära dig hur du bevarar och vårdar gamla fönster genom olika aktiviteter som genomförs runtom i hela landet.

Syftet med dagen är att sprida kunskap om de kulturhistoriska, miljömässiga, ekonomiska och estetiska fördelarna med att vårda sina fönster, i stället för att byta. Under dagen arrangeras aktiviteter runtom i landet som ska verka inspirerande och utbildande och förmedla praktisk kunskap i hur man till exempel renoverar och energieffektiviserar sina träfönster.Aktiviteter som genomförs kan vara allt från workshops och kurser till utställningar och stadsvandringar. Sveriges Länsmuseer, Svenska byggnadsvårdsföreningen och Riksantikvarieämbetet står bakom initiativet till Fönsterrenoveringens dag, som är tänkt att bli årligen återkommande.

Mer information

Vill du besöka en aktivitet i ditt län? Du hittar all information om dagen på Fönsterrenoveringens Dags egen webbplats.

Mer kunskap

Hur kan du energieffektivisera dina gamla träfönster? Ta del av samlad kunskap här!

Publikationer

Fönsterrenovering med energiglas, Energimyndigheten
Fönster, historik och råd vid renovering, Riksantikvarieämbetet
Kompletteringslösningar för fönster med kulturhistoriska värden, Statens Fastighetsverk

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: