Nyhetsarkiv
Foto: ( CC BY)

Anmäl ditt arrangemang till Kulturarvsdagen

Det är hög tid för dig som arrangör att anmäla din medverkan under Kulturarvsdagen – evenemanget där kulturarv och kulturmiljöer står i fokus. Anmäl senast den 30 juni för att synas på webbplatsen under sommaren!

Det årligt återkommande evenemanget Kulturarvsdagen hålls i år mellan den 7 och 9 september. De lokala arrangemangen lockar tusentals besökare runt om i hela Sverige varje år.

Vem kan delta som arrangör?

Alla som kan erbjuda allmänheten ett arrangemang med kulturarv och kulturmiljöer är välkomna att delta. Såväl museer, privatpersoner, organisationer och företag. Samarbeta gärna med andra i närområdet. Det kostar inget att vara arrangör.

Varför delta?

Som arrangör ger du möjlighet för besökare, stora som små, att uppleva, känna och utforska kulturmiljö och kulturarv i sin närmiljö. Genom att delta som arrangör är du en del av ett evenemang som får stor uppmärksamhet.

Här berättar exempelvis Fröjel hembygdsförening på Gotland om varför och hur de deltar i Kulturarvsdagen 2018.

 

Konkret kan det handla om att ha en guidning eller visning av lokala miljöer, byggnader eller omgivningar. Kanske en berättarstuga eller ett föredrag, en skördemarknad, en tävling eller bara ett öppet hus. Årets tema är ”Dela kulturarvet”: låt besökaren ta del av historien genom dina berättelser! Som arrangör kan du delta en eller flera dagar. Kulturarvsdagen är i år också en del av Europaåret för kulturarv.

Välkommen med din anmälan!

All information om Kulturarvsdagen hittar du på www.raa.se/kulturarvsdagen

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: