Nyheter
Officiell logo för Europaåret för kulturarv.(CC BY)

EU-kommissionen lyfter Europaåret för kulturarv i Sverige

EU-initiativet Europaåret för kulturarv 2018 fungerar som ett paraply för pågående kulturarvsprojekt och evenemang runt om i Europa med flera tusen medverkande aktiviteter. I Sverige samordnas året av Riksantikvarieämbetet.

I EU-kommissionens senaste internationella nyhetsbrev sätts fokus på flera av de svenska evenemang och projekt som deltar i Europaåret för kulturarv i Sverige som  Stockholm Early Music Festival , Bergmans Skåne under Cannes filmfestival, Industriarvsdagen ”Work it out” som firades bland annat i världsarvet Grimeton och en internationell konferens på Hantverkslaboratoriet Mariestad. Vidare berättas att fyra svenska organisationer fått stöd till samarbetsprojekt för kulturarv från Kreativa Europa. Dessutom presenteras en rapport från EU-kommissionen om Participatory Governance – Delaktighetsbaserad styrning (som kan vara t ex crowd-funding) till vilken Riksantikvarieämbetet bidragit till framtagandet.

Läs nyhetsbrevet i sin helhet här: 

 

 

 

 

 

Se alla evenemang och projekt inom ramen för Europaåret för kulturarv i Sverige

 

 

 

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: