Nyhetsarkiv
Anna Javér från Världskulturmuseerna utför analyser på Paracastextilierna Foto: ( CC BY)

Kulturarvslaboratoriet söker nya gästkollegor för 2019!

Nu öppnar vi utlysningen för nya samarbetsprojekt i Kulturarvslaboratoriet. Genom natur- och tvärvetenskap arbetar vi tillsammans med att utveckla lösningar och ny kunskap.

Riksantikvarieämbetet tar regelbundet emot gästkollegor till Kulturarvslaboratoriet i Visby. Som gästkollega har du en fråga eller ett problem där natur- och tvärvetenskap kan tillföra nya perspektiv eller lösningar. Vi söker nu nya samarbeten inför 2019. Vi kommer i första hand att beakta de ansökningar som inkommer senast sista september 2018.

I Kulturarvslaboratoriet finns avancerad teknisk analysutrustning och personal med kompetens inom området kulturarv och naturvetenskap. Vi kan tillsammans med dig göra undersökningar och analyser som i sin tur ger ny information, kunskap och underlag för beslut om bevarande och utveckling av kulturarvet. Tillsammans delar vi också erfarenheterna med andra.

Tidigare gästkollegor har ägnat allt från en dag till flera veckor åt så skilda saker som röntgen av monterade djur, undersökning av giftiga utfällningar och materialanalys av tvåtusenåriga textilfragment. Läs mer: Gästkollegor i Kulturarvslaboratoriet söker svaren.

Ansökan är öppen för alla som är knutna till en offentlig kulturarvsorganisation. Se även Att vara gästkollega och Vanliga frågor.

Ansök senast den 30:e september 2018.

Kulturarvet behöver dig!