Nyhetsarkiv
Bild från en workshop i utställningsverkstaden om VR och 360-teknik. Foto: ( CC BY)

Utställningsverkstaden söker samarbeten inför 2020!

Var med och utveckla utställningsmediet!

Utställningsverkstaden är en resurs för ideella och offentligt finansierade museer och kulturarvsaktörer. Vi söker nu samarbetsprojekt inför verksamhetsåret 2020 för att gemensamt kunna utveckla utställningsmediet.

Utställningsverkstaden i Visby har en avancerad maskinpark för utställningsproduktion, samt en bred kompetens inom området. Hos oss finns möjlighet pröva nya koncept och lösningar i direkta samarbeten med våra sakkunniga tekniker. Vi ser gärna samarbetsprojekt mellan flera olika organisationer och branscher i syfte att utveckla utställningsmediet.

Under 2020 samarbetar vi gärna kring:

  • flexibla, flyttbara, skalbara och kostnadseffektiva utställningar
  • medieteknik
  • tillgänglighet
  • belysningsteknik

Genom att museerna lyfter sina frågor och problem får vi också värdefull kunskap om vad som är aktuellt på området och vilka utmaningar som de står inför. Vi kan därför också göra riktade insatser och knyta samman flera aktörer med gemensamma behov, säger Stefan Nilsson, enhetschef på Riksantikvarieämbetet.

Har ni ett förslag till ett utvecklingsprojekt? Hör av er till oss senast 30 september! Mer information om hur du ansöker hittar du här.

Vill du ha inspiration? Här följer två av de senaste projekten som Utställningsverkstaden har medverkat i:

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: