Nyhetsarkiv
En svartvit bild på ett litet rum med väggarna täckta av böcker. En kvinna sitter vid ett skrivbord med ryggen mot kameran.
Att digitalisera det svenska kulturarvet och skapa en sammanhängande digital infrastruktur för kulturarvsdata är en viktig del i att göra kulturarv mer användbart. Dessutom bidrar digitaliseringen till att skydda kulturarvet mot hot och kriser. Foto: ( PDM)

Nu finns Riksantikvarieämbetets publikationer i Digitala Vetenskapliga Arkivet (DiVA)

Från den 1 oktober 2018 finns Riksantikvarieämbetets digitala publikationer tillgängliga i DiVA, landets största digitala publiceringssystem för forskningspublikationer.

Genom att myndighetens publikationer nu är tillgängliga i DiVA ökar tillgängligheten och synligheten för myndighetens utgivning i ett vetenskapligt och kvalitetssäkrat sammanhang.

Publikationer som registrerats i DiVA blir sökbara inte bara i DiVA utan även i ett antal andra nationella och internationella databaser.

DiVA är en publiceringsplattform och ett digitalt arkiv för långsiktigt bevarande av publikationer. Den används för närvarande vid mer än 40 lärosäten, myndigheter, museer och forskningsinstitutioner. Huvudansvariga för drift och utveckling av systemet är Uppsala Universitet.

Till DiVA

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: