Nyheter
Foto: ( CC BY)

Nu kan du anmäla dig till Samlingsforum 2018

Vid årets Samlingsforum 22–23 november i Visby fokuserar vi på standarder och andra sammanställningar av god praxis inom samlingsförvaltning. Välkommen att anmäla dig till två dagar fyllda med kunskap, inspiration och möten med kollegor.

Uppfinn inte hjulet på nytt, brukar man säga. Men hur tar man enklast del av andras tankearbete inom samlingsförvaltning? Att utgå från standardiserade arbetssätt kan spara tid och utgöra en kvalitetssäkring. Standarder kan också användas i kommunikationen med andra. Men hur går det till att använda en standard i praktiken? Vid årets Samlingsforum delar vi erfarenheter av möjligheter och utmaningar. Temat är särskilt aktuellt eftersom Riksantikvarieämbetet ingått ett avtal med SIS (Swedish Standards Institute) som gör ett 30-tal standarder inom kulturvård fria för nedladdning 2018–2020.

Konferensen hålls i Visby och föreläsningar varvas med valbara seminarier och praktiska moment.

Länk till mer information, program och anmälningssidan.

Samlingsforum 2018 arrangeras i samarbete med Gotlands Museum, Uppsala universitet och Sveriges Museer.

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: