Nyheter
Officiell logo för Europaåret för kulturarv.(CC BY)

Kulturarv nytt prioriteringsområde

Glädjande nyheter från Bryssel! Som ett resultat av Europaåret för kulturarv 2018 blir nu kulturarv ett nytt prioriteringsområde för att söka finansiering för samarbetsprojekt från Kreativa Europa Kultur.

Ansökan är öppen och sista dagen att söka är den 11 december 2018. I Sverige är det Kulturrådet som har ansvaret för att informera och vägleda kring ramprogrammet Kreativa Europa Kultur. Ett antaget projektets aktiviteter kan starta tidigast den 1 september 2019 och senast den 15 december 2019.  Läs mer om hur du ansöker om bidrag för ditt samarbetsprojekt.

Om Europaåret för kulturarv

Under 2018 står kulturarvet i hela Europa i fokus. EU-initiativet ”Europaåret för kulturarv 2018” lyfter pågående och planerade evenemang och projekt men är även tänkt att vara ett avstamp för nya transnationella samarbetsprojekt. Läs mer om kulturarvsåret i Sverige: www.raa.se/europaaretforkulturarv

 

 

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: