Nyheter
Foto: (CC BY)

Uppskattad konferens om skadedjur och mögel

Frågan om hur man kan hindra att vårt kulturarv bryts ner av skadedjur och mögel engagerar många. Konferensen Integrated Pest Management for Cultural Heritage, IPM 2019, som nyligen arrangerades i Stockholm, besöktes av internationella experter och gäster från 23 olika länder. Totalt deltog 160 personer vid konferensen, men dessutom följde över 700 personer per dag konferensen via live-streaming vid sin dator. Initiativet att live-streama var mycket uppskattat. ”It was great to be able to attend in this way, both from an environmentally sustainable perspective as well as a cost in money and staff time” mejlade en av webbdeltagarna efteråt.

En konferenspublikation, med vetenskapligt granskade artiklar, kommer till hösten. I väntan på den finns konferensens abstract-häfte här för läsning.

Håll utkik efter de internationella IPM-konferenser som följer härnäst, Pest Oddyssey 2021 i London och IPM 2024 i Berlin.

Om du är intresserad att lära dig mer om IPM eller bli en IPM-koordinator så finns det fortfarande platser kvar till kurserna i höst. En kurs hålls i Stockholm, i samarbete med Kungliga biblioteket, och en i Lund, i samarbete med Biologiska museet i Lund. Läs mer om dessa på https://www.raa.se/pre-mal eller kontakta PRE-MAL på premal@raa.se.

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: