Nyhetsarkiv
Från samarbetsprojektet tillsammans med Regionmuseet Kristianstad och Blekinge Tekniska Högskola. Foto: ( CC BY)

Utställningsverkstaden söker samarbeten för 2020!

Utställningsverkstaden är en resurs för ideella och offentligt finansierade museer och kulturarvsaktörer. Vi söker nu samarbetsprojekt inför verksamhetsåret 2020 för att gemensamt kunna utveckla utställningsmediet.

Utställningsverkstaden i Visby har en avancerad maskinpark för utställningsproduktion, samt en bred kompetens inom området. Hos oss finns möjlighet pröva nya koncept och lösningar i direkta samarbeten med våra sakkunniga tekniker. Vi ser gärna samarbetsprojekt mellan flera olika organisationer och branscher i syfte att utveckla utställningsmediet.

Under 2020 samarbetar vi gärna kring:

  • lösningar för ökad tillgänglighet och inkludering,
  • flexibla, mobila och kostnadseffektiva utställningar,
  • miljömässigt hållbara material och lösningar.

– Denna samarbetsform ger oss möjlighet att ta del av olika behov och utmaningar, och kan också göra riktade insatser och knyta samman flera aktörer med gemensamma behov, säger Stefan Nilsson, enhetschef på Riksantikvarieämbetet.

Har ni ett förslag till ett utvecklingsprojekt? Hör av er till oss senast 30 september! Mer information om hur du ansöker hittar du här.

Vill du veta mer och få inspiration? Se Utställningsverkstadens hemsida.

 

 

 

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: