Nyheter
Boplats vid Brunn. "Brunns stenåldersboplats". Foto: ( PDM)

Arkivens dag på Riksantikvarieämbetets arkiv

Välkommen att besöka Riksantikvarieämbetets arkiv på Arkivens dag lördagen den 9 november!

Bland arkivmaterialet som göms under marken i kvarteret Krubban finns många historier som väntar på att bli berättade. Vissa har glömts bort, andra har bara inte blivit hittade än.

För 100 år sedan infördes kvinnlig rösträtt i Sverige. Kvinnor började ta allt större plats i det offentliga rummet och även i den akademiska världen. På Arkivens dag uppmärksammar vi några av de kvinnor som tidigt var verksamma inom arkeologi och kulturvård. Utställningen ”Arkeologi, kulturvård & kvinnlig rösträtt 1919″ kommer att presenteras – men redan i förväg kan du ta del av den digitalt.

Vi visar och berättar om ett urval av handlingar, fotografier och annat ur våra samlingar som rör temat. Du kan också följa med på en visning ner till magasinen där materialet förvaras.

Visningar i magasin kl 11:30 och kl 13:00. Begränsat antal platser till visningarna, biljett hämtas i expeditionen.

 

 Mer information om Arkivens dag finns här.

ger traff pa alla poster som innehaller ordet Uppsala men inte de poster som samtidigt innehaller ordet I Sok arkiv kan man soka pa alla nivaer i bestandsbeskrivningar och arkivforteckningar fran de deltagande institutionerna i Riksarkivets Arkis. Skriv in ett eller flera sokord eller en referenskod for en arkivenhet i rutan for fritextsokning overst. Man kan ocksa kombinera fritextsokningen med andra sokfalt.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: