Nyhetsarkiv
Utgivare: Bokförlaget Langenskiöld och Kungl. Vitterhetsakademien. ( Alla rättigheter förbehålles)

Eftermiddagsföreläsning med Birgit Arrhenius

I den nya biografin Forngreta. En biografi om Greta Arwidsson, den första kvinnan som blev landsantikvarie och professor i arkeologi berättar Birgit Arrhenius om en kvinnlig forskares liv i den akademiska världen under förra seklet. Hon berättar om Greta Arwidssons tid som student, om arbetet som arkeolog vid utgrävningarna av pålbyggnaden i Alvastra, vikingastaden Birka och de rika båtgravarna vid Valsgärde, om privatliv och vänskaper inom och utanför det akademiska livet.

 

Plats: Vitterhetsakademiens bibliotek, Östra stallet, Storgatan 43, Stockholm
När: Tisdag 18 februari kl. 16–17.15
Anmäl dig till jessica.ohnell@raa.se

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: