Nyheter
Fem elever hoppar och jublar när de fick Riksantikvarieämbetets förtjänstmedalj för sin nyfikenhet på kulturarv
Eleverna i årkurs 5 på Arthur Engbergsskolan i Hassela fick Riksantikvarieämbets förtjänstmedalj 2019 för sin nyfikenhet på kulturarvet. Foto: (CC BY)

Lärande i fokus på årets kulturarvsdagar

Varje år andra helgen i september arrangeras evenemanget Kulturarvsdagen. Då äger hundratals aktiviteter rum över hela Sverige där kulturarv och kulturmiljöer står i fokus. Nu är temat för 2020 klart! Kulturarv och lärande är årets tema.

Kulturarvsdagen, den nationella temadagen för kulturarv i Sverige, infaller i år söndagen den 13 september. Men för de arrangörer som vill går det även bra att delta med lokala arrangemang även under fredag och lördag, den 11 och 12 september, så att så många besökare som möjligt får tillfälle att uppleva kulturarvet. Ni väljer själva vilken dag ni vill vara med eller om ni vill arrangera aktiviteter under flera dagar. 

Anmälan för arrangörer öppnar i maj.

Årets tema

Temat för 2020, Kulturarv och lärande, handlar om miljöer, berättelser och händelser där kunskap, nyfikenhet och lärande står i fokus – om lusten att upptäcka eller att inspireras av historien. Det kan till exempel vara alltifrån att väcka liv i äldre tiders hantverk och kunnande, att berätta om skolan då och nu, till att hålla en studiecirkel eller släktforska. Var med och arrangera aktiviteter ni också!

Läs mer om Kulturarvsdagen

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: