Nyheter

Silverfiskar, tränade hundar och bananflugemaskerad

Missade du den fjärde internationella IPM-konferensen i Stockholm, den 21–23 maj 2019?

Då kan du nu hitta all information i den nyutgivna konferensrapporten. Du kan läsa om allt från hur hundar tränats till att känna igen brödbaggar och att klä ut sig till bananfluga för att lära kollegor att hantera mat på ett korrekt sätt till fakta om den långsprötade silverfisken.

Konferensen besöktes av 155 deltagare från 23 länder, den innehöll 34 presentationer samt ett antal postrar. Konferensen livestreamades även med över 700 inloggningar per dag. Evenemanget har beskrivits som en biljett till Champions League-finalen – fast för IPM-koordinatorer!

Rapporten kan laddas ner kostnadsfritt på http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:raa:diva-6018. Där kan den också beställas som Print-on-Demand, om du hellre vill ha ditt eget inbundna tryckta exemplar.

Läs mer

Konferensens webbsida

Vårda väl-blad om samordnad skadedjurskontroll, IPM

Standarden SS-EN 16790:2016 Bevarande av kulturarv – Samordnad skadedjurskontroll för skydd av kulturarvet

PRE-MAL, de svenska museernas, bibliotekens och arkivens skadedjursgrupp

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: