Nyheter
Kollage Kulturarvsdagen 2020 Foto: (CC BY)

Kulturarvsdagen firas hela helgen

Missa inte Kulturarvsdagen 2020, 11-13 september. Runt om i Sverige har lokala arrangörer ansträngt sig för att i år skapa trygga aktiviteter där deltagarna kan lära av historien. Temat för Kulturarvsdagen 2020  är Kulturarv och lärande – om lusten att upptäcka eller att inspireras av historien.

Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga temadag som i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd arrangeras för att bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarvet. Såväl kulturmiljöer som kulturhistoriskt intressanta byggnader, anläggningar och personer står i fokus.

HÄR kan du ta reda på vilka arrangemang som äger rum nära dig! Scrolla och klicka på ditt landskap.
Ett antal programpunkter anordnas helt digitalt runt om i landet. Digitala arrangemang.

Ett annorlunda år

Det är ett annorlunda år med tanke på coronapandemin och råden om att håll fysisk distansering mellan människor. Detta påverkar såklart även Kulturarvsdagen som i år innehåller något färre programpunkter. Runt om i landet har dock många lokala arrangörer ansträngt sig för att skapa aktiviteter som ska vara trygga att delta i. Många av aktiviteterna hålls utomhus och somliga är helt digitala så att de kan upplevas på avstånd. Arrangörerna ansvarar lokalt för att myndigheternas riktlinjer hålls och är hjälpta av att besökare och deltagare är lyhörda och försiktiga.

Här kan du läsa mer om Kulturarvsdagen

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: