Nyheter
Anna Hadders, Regionmuseet Skåne, Anna Jansson, Nationalmuseum och Lina Thomsgård, Stockholms Kvinnohistoriska gästar den första upplagan av Museipanelen, fredagen den 26 mars. Foto: (CC BY)

Premiär för Museipanelen

Fredag 26 mars är det premiär för Omvärld och insikts livesamtal Museipanelen, som under en halvtimme utforskar nyheter och trender inom museisektorn.

Museipanelen är ett samtal som direktsänds via Youtube. Aktuella ämnen och trender synas och diskuteras av en profilstark panel. Fredag 26 mars kl. 8.30–9.00 sänds det första samtalet och Lina Thomsgård, chef för Stockholms Kvinnohistoriska, är en av medlemmarna i panelen.

– Vi på Stockholms Kvinnohistoriska håller samverkan otroligt högt. Att vara nyfiken och lära av andra för att inspirera till ett aktivt och engagerande förhållningssätt till kulturarvet är en nyckel om vi som minnesinstitutioner ska lyckas vara relevanta, motståndskraftiga och attraktiva i framtiden, säger Lina Thomsgård.

Läs mer om Museipanelen

Se premiären av Museipanelen här

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: