Nyheter
Kvinna vid gånggrift. Karleby, Västergötland.
Kvinna vid gånggrift. Karleby, Västergötland (Beskuren). Foto: (PDM)

Digital utställning – Jämställt kulturarv – Demokrati 100 år

Den digitala utställningen är ett av Riksantikvarieämbetets bidrag till regeringens nationella kraftsamling ”Demokrati 100 år – samling för en stark demokrati”

1921 infördes allmän rösträtt i Sverige. Det var ett viktigt steg i demokratins utveckling som även kom att påverka synen på kulturarv och möjligheten att utbilda sig och arbeta inom yrken som arkeologi och kulturvård.

Med utställningen vill vi visa på det nära sambandet mellan kulturarv och demokrati och hur det gick till då kvinnor tog steget in i den offentliga kulturvården. Materialet är till största delen hämtat ur de rika samlingar som finns i Riksantikvarieämbetets bibliotek och arkiv.

Jämställt kulturarv – Demokrati 100 år

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: