Nyheter
Medeltida silvermynt, Gotland
Medeltida silvermynt från Gotland. Ekonomiska museet - Kungliga myntkabinettets samlingar Foto: Historiska museet/SHM (CC BY) Foto: (CC BY)

Ny digital ämnesguide inom området numismatik

Biblioteket och arkivet har skapat en guide för dig som vill orientera dig om våra källor inom numismatiken.

Ämnesguiden tipsar dig om hur du hittar böcker, tidskrifter och andra publikationer inom ämnet som handlar om mynt, sedlar, polletter, premonetära betalningsmedel och medaljer. Du får också tips om hur du söker fram arkivmaterial. Våra tidigare guider behandlar bland annat arkeologi och museiområdet. Vi fyller kontinuerligt på med nya guider. Några ämnen för kommande guider är byggnadsvård och gestaltad livsmiljö.

Ämnesguide numismatik

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: