Nyheter
Illustration med två händer.
Årets tema är "Kulturarv för alla" och handlar om att lyfta fram och möjliggöra inkludering av alla i samhället. (PDM)

Boka in Kulturarvsdagen i september

Den 10–12 september 2021 firas återigen kulturarvet runt om i landet. Temat i år är ”Kulturarv för alla”. Då välkomnar vi alla nya som gamla besökare, men också alla som vill bidra med egna lokala arrangemang, för att synliggöra den breda palett av kulturarv, berättelser och miljöer som finns i dagens Sverige – på plats eller digitalt.

Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga temadag, i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetsam. Syftet är att bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarvet. Anmälan för lokala arrangörer är öppen till och med den 9 september.

Den nationella temadagen, Kulturarvsdagen, äger alltid rum på söndagen den andra helgen i september, i år är det den 12 september, men som vanligt går det lika bra att delta med aktiviteter även fredag och lördag, den 10 och 11 september, för att så många besökare som möjligt kan få tillfälle att uppleva kulturarvet. 

Varmt välkommen!

Här kan du läsa mer om hur du anmäler ett arrangemang och vilka arrangemang som finns att besöka i år: raa.se/kulturarvsdagen

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: